duminică, 9 septembrie 2018

Chec de migdale


Ingrediente:
  • 180g făină de migdale (sau 250g migdale crude)
  • 20g îndulcitor pulbere
  • o linguriță praf de copt
  • o linguriță sare
  • 4 ouă
  • 60g unt
  • 100g cremă de brânză
  • 1 lingură esență de lămâie
Pregătire:
  • dacă nu ai făcut rost de făină, macină migdalele într-un blender de mare viteză
  • topește untul și lasă-l să se răcească
  • spală ouăle, sparge-le și separă albușul de gălbenuș
  • pune sare în albuș și bate-l spumă
  • adaugă toate celelalte ingrediente (pe rând) și amestecă (bine) până la omogenizare
Preparare:
  • toarnă aluatul într-o formă de chec tapetată cu hârtie de copt 
  • coace la 175 grade pentru 45 de minute
Poftă bună!

PS: Poți coace și într-o formă rotundă pentru a obține un blatul de tort. O idee de cremă găsești la https://retetelchf.ro/tort-low-carb-de-vanilie/.




Niciun comentariu: