Ingrediente:
- 180g făină de migdale (sau 250g migdale crude)
- 20g îndulcitor pulbere
- o linguriță praf de copt
- o linguriță sare
- 4 ouă
- 60g unt
- 100g cremă de brânză
- 1 lingură esență de lămâie
- dacă nu ai făcut rost de făină, macină migdalele într-un blender de mare viteză
- topește untul și lasă-l să se răcească
- spală ouăle, sparge-le și separă albușul de gălbenuș
- pune sare în albuș și bate-l spumă
- adaugă toate celelalte ingrediente (pe rând) și amestecă (bine) până la omogenizare
- toarnă aluatul într-o formă de chec tapetată cu hârtie de copt
- coace la 175 grade pentru 45 de minute
PS: Poți coace și într-o formă rotundă pentru a obține un blatul de tort. O idee de cremă găsești la https://retetelchf.ro/tort-low-carb-de-vanilie/.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu