marți, 25 septembrie 2018

Chiftele cu susan

Ingrediente:
  • 750g carne tocată (porc / vită / amestec / pui)
  • o ceapă medie
  • 5 caței mari de usturoi
  • sare, piper, coriandru, fulgi de ardei iute, alte mirodenii (după gustul fiecăruia)
  • 2 ouă
  • 2 linguri de pesmet (dacă carnea este apoasă)
  • o legătură de mărar
  • 4 linguri de susan
Pregătire:
  • tocați ceapa, mărarul și usturoiul
  • amestecați bine toate componentele (fără susan)
  • dați drumul la cuptor (200 de grade, grătar termic)
  • puneți hârtie de copt în tava cuptorului
  • puneți susanul într-un bol
Preparare:
  • formați chiftelele (plate sau rotunde)
  • tăvăliți-le prin susan
  • lăsați-le la cuptor 30 de minute
Sunt foarte gustoase alături de un pahar de vin alb și de o salată de sezon. Poftă bună!


Niciun comentariu: