marți, 16 octombrie 2018
luni, 15 octombrie 2018
Bună dimineața!
O săptămână super!
duminică, 14 octombrie 2018
Chec aperitiv cu ciuperci
luni, 8 octombrie 2018
Budincă de quinoa
- o ceașcă de quinoa
- o linguriță de scorțișoară
- un vârf de cuțit de cardamon
- un vârf de cuțit de cuișoare măcinate
- 2 mere
- 50g stafide
- 2 ouă
- 500ml lapte
- un pliculeț zahăr vanilat
- o lingură de melasă
- 50g migdale
- pune quinoa la înmuiat pentru o oră
- alege vasul de Jena în care faci budinca (eu am folosit unul rotund cu diametrul 20cm), clătește-l de praf și lasă-l la uscat
- pune quinoa, scorțișoara, cardamonul și cuișoarele în vas
- omogenizează amestecul
- spală merele, curăță-le și taie-le cubulețe
- pune merele peste quinoa (în strat omogen)
- adaugă stafidele
- într-un vas separat, sparge ouăle (după ce le-ai spălat)
- adaugă laptele, zahărul vanilat și melasa
- omogenizează
- toarnă compoziția în vasul de Jena
- toacă migdalele
- împrăștie-le peste compoziție
- pune vasul de Jena la cuptor, la 175 de grade, pentru o oră
sâmbătă, 6 octombrie 2018
Ciorbă de fasole
- o cană de fasole uscată (fasolea, nu cana)
- o ceapă roșie
- 3 roșii
- un gogoșar
- un sfert de varză albă
- un morcov
- câțiva căței de usturoi
- sare, piper
- mirodenii după gustul fiecăruia
- 2 linguri de ulei
- pune fasolea la înmuiat (pentru cel puțin 8 ore)
- uită de rețetă (pentru cel puțin 8 ore)
- spală, curăță, taie ingredientele care necesită așa ceva
- fierbe fasolea, cu un litru și jumătate de apă, pentru 45 de minute, în oala sub presiune
- depresurizează oala și scoate capacul
- pune morcovul și varza la fiert pentru 15 minute
- dă roșiile, gogoșarul și usturoiul la blender
- scoate varza și morcovul
- pune sucul de roșii
- dă varza și morcovul la blender și pune compoziția înapoi în oală
- fierbe 10 minute
- sărează, piperează, condimentează
- stinge focul
- pune uleiul
- lasă acoperit
miercuri, 3 octombrie 2018
Mâncare de conopidă
- Au trecut trei zile de când conopida stătea în lada de legume, așa că astăzi i-a venit rândul: am scos-o, am curățat-o, spălat-o și pus-o la fiert la abur.
- A urmat prima verificare a stocurilor: am ales o ceapă roșie, un gogoșar și trei căței de usturoi.
- Spălat, tocat, pus la foc, cu trei linguri de ulei, acoperit.
- O nouă verificare. Și au ieșit la iveală, oarecum uitate, două fire de ceapă verde și o legătură de mărar.
- Spălat, tocat, ceapa în oală, mărarul păstrat pentru mai târziu.
- Conopida e gata. Tăiat și pus în oală.
- Vizită la raftul cu mirodenii. Ales după gust. (Câteva semințe de chimen dau o aromă aparte.)
- Sare și piper
- 300ml de suc de roșii.
- Mărarul.
- Poftă bună!
Abonați-vă la:
Postări (Atom)