Ingrediente:
- o ceașcă de quinoa
- o linguriță de scorțișoară
- un vârf de cuțit de cardamon
- un vârf de cuțit de cuișoare măcinate
- 2 mere
- 50g stafide
- 2 ouă
- 500ml lapte
- un pliculeț zahăr vanilat
- o lingură de melasă
- 50g migdale
Pregătire:
- pune quinoa la înmuiat pentru o oră
- alege vasul de Jena în care faci budinca (eu am folosit unul rotund cu diametrul 20cm), clătește-l de praf și lasă-l la uscat
- pune quinoa, scorțișoara, cardamonul și cuișoarele în vas
- omogenizează amestecul
- spală merele, curăță-le și taie-le cubulețe
- pune merele peste quinoa (în strat omogen)
- adaugă stafidele
- într-un vas separat, sparge ouăle (după ce le-ai spălat)
- adaugă laptele, zahărul vanilat și melasa
- omogenizează
- toarnă compoziția în vasul de Jena
- toacă migdalele
- împrăștie-le peste compoziție
Preparare:
- pune vasul de Jena la cuptor, la 175 de grade, pentru o oră
Poftă bună! (Este un început de dimineață minunat.)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu