luni, 8 octombrie 2018

Budincă de quinoa

Ingrediente:
  • o ceașcă de quinoa
  • o linguriță de scorțișoară
  • un vârf de cuțit de cardamon
  • un vârf de cuțit de cuișoare măcinate
  • 2 mere
  • 50g stafide
  • 2 ouă
  • 500ml lapte
  • un pliculeț zahăr vanilat
  • o lingură de melasă
  • 50g migdale
Pregătire:
  • pune quinoa la înmuiat pentru o oră
  • alege vasul de Jena în care faci budinca (eu am folosit unul rotund cu diametrul 20cm), clătește-l de praf și lasă-l la uscat
  • pune quinoa, scorțișoara, cardamonul și cuișoarele în vas
  • omogenizează amestecul
  • spală merele, curăță-le și taie-le cubulețe
  • pune merele peste quinoa (în strat omogen)
  • adaugă stafidele
  • într-un vas separat, sparge ouăle (după ce le-ai spălat)
  • adaugă laptele, zahărul vanilat și melasa
  • omogenizează
  • toarnă compoziția în vasul de Jena
  • toacă migdalele
  • împrăștie-le peste compoziție
Preparare:
  • pune vasul de Jena la cuptor, la 175 de grade, pentru o oră
Poftă bună! (Este un început de dimineață minunat.)


Niciun comentariu: