marți, 30 octombrie 2018

Mere cu brânză de vaci (și aromă de scorțișoară)

Ingrediente:
  • 5 mere
  • 250g brânză de vaci
  • un ou
  • 2 linguri de miere
  • un plic de zahăr vanilat
  • o lingură (cu vârf) de griș
  • câte o lingură (cu vârf) de: stafide, caju, migdale
  • un vârf de cuțit de scorțișoară
  • un pic de unt
Pregătire:
  • spălă merele, taie partea de sus (ca un capac)
  • scobește-le: cu o linguriță îndepărtează cotorul cu semințe și o parte din miez (păstrând un perete destul de gros)
  • spală oul și sparge-l
  • pisează caju și migdalele într-o piuă
  • într-un bol amestecă toate ingredientele (fără unt) până obții o cremă omogenă
Preparare:
  • unge o tavă de copt cu unt (eu am folosit capacul unui vas de Jena)
  • aranjează merele
  • umple-le cu crema de brânză
  • coace la 100 grade pentru 30 de minute
Poftă bună! (Sunt delicioase atât calde cât și reci.)


Niciun comentariu: