Ingrediente:
- 5 mere
- 250g brânză de vaci
- un ou
- 2 linguri de miere
- un plic de zahăr vanilat
- o lingură (cu vârf) de griș
- câte o lingură (cu vârf) de: stafide, caju, migdale
- un vârf de cuțit de scorțișoară
- un pic de unt
Pregătire:
- spălă merele, taie partea de sus (ca un capac)
- scobește-le: cu o linguriță îndepărtează cotorul cu semințe și o parte din miez (păstrând un perete destul de gros)
- spală oul și sparge-l
- pisează caju și migdalele într-o piuă
- într-un bol amestecă toate ingredientele (fără unt) până obții o cremă omogenă
Preparare:
- unge o tavă de copt cu unt (eu am folosit capacul unui vas de Jena)
- aranjează merele
- umple-le cu crema de brânză
- coace la 100 grade pentru 30 de minute
Poftă bună! (Sunt delicioase atât calde cât și reci.)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu