luni, 22 octombrie 2018

Mere și scorțișoară

Ingrediente:
  • aluat simplu (din 400g făină)
  • 4 mere (600g)
  • 200g unt (130+70)
  • 75g zahăr
  • 25g zahăr brun
  • 2 lingurițe scorțișoară
  • 2 ajutoare
Pregătire:
  • fă aluatul
  • curăță merele, scoate-le sâmburii și taie-le în 6
  • pune zahărul la topit (75g)
  • adaugă untul (130g)
  • călește merele în siropul obținut
  • pune merele într-un vas de Jena (rotund, de 25cm) și toarnă siropul rămas deasupra
  • topește restul de unt și amestecă-l (nu pe foc) cu zahărul brun și scorțișoară
  • întinde aluatul într-o foaie de 3mm
  • unge foaia cu scorțișoara cu unt și zahăr
  • taie foaia în patru fâșii
  • rulează fâșiile, una după alta, într-un cilindru
  • pune cilindrul pe bază și întinde-l ca să acopere merele din vasul de Jena
Preparare:
  • lasă vasul de Jena la odihnit, la căldură, pentru 30 de minute
  • coace la 180 de grade pentru 45 minute
  • după ce este gata, răstoarnă plăcinta în capacul vasului d Jena
Poftă bună!

PS: Data viitoare o să încerc cu aluat moale.



https://retetazileideazi.blogspot.com/2018/10/aluaturi-fel-de-fel.html#moale

Niciun comentariu: