- aluat simplu (din 400g făină)
- 4 mere (600g)
- 200g unt (130+70)
- 75g zahăr
- 25g zahăr brun
- 2 lingurițe scorțișoară
- 2 ajutoare
- fă aluatul
- curăță merele, scoate-le sâmburii și taie-le în 6
- pune zahărul la topit (75g)
- adaugă untul (130g)
- călește merele în siropul obținut
- pune merele într-un vas de Jena (rotund, de 25cm) și toarnă siropul rămas deasupra
- topește restul de unt și amestecă-l (nu pe foc) cu zahărul brun și scorțișoară
- întinde aluatul într-o foaie de 3mm
- unge foaia cu scorțișoara cu unt și zahăr
- taie foaia în patru fâșii
- rulează fâșiile, una după alta, într-un cilindru
- pune cilindrul pe bază și întinde-l ca să acopere merele din vasul de Jena
- lasă vasul de Jena la odihnit, la căldură, pentru 30 de minute
- coace la 180 de grade pentru 45 minute
- după ce este gata, răstoarnă plăcinta în capacul vasului d Jena
PS: Data viitoare o să încerc cu aluat moale.
https://retetazileideazi.blogspot.com/2018/10/aluaturi-fel-de-fel.html#moale
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu