Ingrediente:
- o cană de fasole uscată (fasolea, nu cana)
- o ceapă roșie
- 3 roșii
- un gogoșar
- un sfert de varză albă
- un morcov
- câțiva căței de usturoi
- sare, piper
- mirodenii după gustul fiecăruia
- 2 linguri de ulei
Pregătire:
- pune fasolea la înmuiat (pentru cel puțin 8 ore)
- uită de rețetă (pentru cel puțin 8 ore)
- spală, curăță, taie ingredientele care necesită așa ceva
Preparare:
- fierbe fasolea, cu un litru și jumătate de apă, pentru 45 de minute, în oala sub presiune
- depresurizează oala și scoate capacul
- pune morcovul și varza la fiert pentru 15 minute
- dă roșiile, gogoșarul și usturoiul la blender
- scoate varza și morcovul
- pune sucul de roșii
- dă varza și morcovul la blender și pune compoziția înapoi în oală
- fierbe 10 minute
- sărează, piperează, condimentează
- stinge focul
- pune uleiul
- lasă acoperit
Poftă bună! (Merge cu gogoșari în oțet preparați în casă.)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu