sâmbătă, 6 octombrie 2018

Ciorbă de fasole

Ingrediente:
  • o cană de fasole uscată (fasolea, nu cana)
  • o ceapă roșie
  • 3 roșii
  • un gogoșar
  • un sfert de varză albă
  • un morcov
  • câțiva căței de usturoi
  • sare, piper
  • mirodenii după gustul fiecăruia
  • 2 linguri de ulei
Pregătire:
  • pune fasolea la înmuiat (pentru cel puțin 8 ore)
  • uită de rețetă (pentru cel puțin 8 ore)
  • spală, curăță, taie ingredientele care necesită așa ceva
Preparare:
  • fierbe fasolea, cu un litru și jumătate de apă, pentru 45 de minute, în oala sub presiune
  • depresurizează oala și scoate capacul
  • pune morcovul și varza la fiert pentru 15 minute
  • dă roșiile, gogoșarul și usturoiul la blender
  • scoate varza și morcovul
  • pune sucul de roșii
  • dă varza și morcovul la blender și pune compoziția înapoi în oală
  • fierbe 10 minute
  • sărează, piperează, condimentează
  • stinge focul
  • pune uleiul
  • lasă acoperit
Poftă bună! (Merge cu gogoșari în oțet preparați în casă.)


Niciun comentariu: