duminică, 14 octombrie 2018

Chec aperitiv cu ciuperci


Ingrediente:

300g ciuperci la cuptor

200g cașcaval ras

4 linguri (cu vârf) de făină

2 cepe mici

5 ouă

un ardei roșu

sare

piper

fulgi de ardei iute

o linguriță de oregano

alte condimente (după gustul fiecăruia)

o linguriță praf de copt
Pregătire:

pune două ouă la fiert (tari)

alege bolul în care faci compoziția și scurge în el zeama lăsată de ciuperci

taie ciupercile cubulețe (și pune-le în bol)

taie cepele solzișori (și pune-le în bol)

taie ardeiul cubulețe (și pune-l în bol)

adaugă condimentele, plus trei sferturi din cașacval, și amestecă

curăță ouăle fierte

pune hârtie de copt în tava de chec

spală ouăle rămase, separă gălbenușurile de albușuri și bate bine albușurile

adaugă gălbenușurile, albușurile, făina, praful de copt în bol, omogenizează compoziția și pune jumătate în tava de copt

pune ouăle fierte și restul de compoziție
Preparare:

pune tava la cuptor, la 180 de grade, pentru 46 de minute

scoate tava din cupor, presară restul de cașcaval, și pune-o la loc pentru încă 5 minute

scoate tava din cupor, checul din tavă și lasă-l la răcit pentru o oră

Poftă bună!



Niciun comentariu: