Ingrediente: |
300g ciuperci la cuptor |
200g cașcaval ras |
4 linguri (cu vârf) de făină |
2 cepe mici |
5 ouă |
un ardei roșu |
sare |
piper |
fulgi de ardei iute |
o linguriță de oregano |
alte condimente (după gustul fiecăruia) |
o linguriță praf de copt |
Pregătire: |
pune două ouă la fiert (tari) |
alege bolul în care faci compoziția și scurge în el zeama lăsată de ciuperci |
taie ciupercile cubulețe (și pune-le în bol) |
taie cepele solzișori (și pune-le în bol) |
taie ardeiul cubulețe (și pune-l în bol) |
adaugă condimentele, plus trei sferturi din cașacval, și amestecă |
curăță ouăle fierte |
pune hârtie de copt în tava de chec |
spală ouăle rămase, separă gălbenușurile de albușuri și bate bine albușurile |
adaugă gălbenușurile, albușurile, făina, praful de copt în bol, omogenizează compoziția și pune jumătate în tava de copt |
pune ouăle fierte și restul de compoziție |
Preparare: |
pune tava la cuptor, la 180 de grade, pentru 46 de minute |
scoate tava din cupor, presară restul de cașcaval, și pune-o la loc pentru încă 5 minute |
scoate tava din cupor, checul din tavă și lasă-l la răcit pentru o oră |
Poftă bună! |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu