miercuri, 3 octombrie 2018

Mâncare de conopidă

O nouă rețetă în pași. De astă dată au ieșit unsprezece:
  1. Au trecut trei zile de când conopida stătea în lada de legume, așa că astăzi i-a venit rândul: am scos-o, am curățat-o, spălat-o și pus-o la fiert la abur.
  2. A urmat prima verificare a stocurilor: am ales o ceapă roșie, un gogoșar și trei căței de usturoi.
  3. Spălat, tocat, pus la foc, cu trei linguri de ulei, acoperit.
  4. O nouă verificare. Și au ieșit la iveală, oarecum uitate, două fire de ceapă verde și o legătură de mărar.
  5. Spălat, tocat, ceapa în oală, mărarul păstrat pentru mai târziu.
  6. Conopida e gata. Tăiat și pus în oală.
  7. Vizită la raftul cu mirodenii. Ales după gust. (Câteva semințe de chimen dau o aromă aparte.)
  8. Sare și piper
  9. 300ml de suc de roșii.
  10. Mărarul.
  11. Poftă bună!



Niciun comentariu: