Ingrediente:
- 250g faină (plus făină pentru blatul de lucru)
- 150 ml apă
- un vârf de cuțit de sare
- 250 g unt (cu minim 80% grăsime)
- scoateți untul din frigider
- dizolvați sarea în apă
- într-un bol, amestecați făina cu apa sărată, frământați 5 minute și obțineți o bilă omogenă de aluat
- puneți bila la frigider pentru o oră (în folie de plastic alimentară)
- scoateți aluatul din frigider
- frământați untul
- crestați aluatul, așezați untul la mijloc și acoperiși-l cu aluat
- întindeți cu sucitorul, pliați în trei, răsuciți, întindeți, pliați în trei și puneți la frigider pentru 30 de minute
- se repetă de încă două ori: întindeți, pliați, răsuciți, întindeți, pliați, la frigider
Cum teoria e ușoară dar practica dă de furcă, ca să fie mai simplu, urmăriți demonstrația de mai jos.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu