Cremșnit
Ingrediente:
- 600g aluat de foitaj
- un litru de lapte
- 8 ouă
- 200g zahăr
- 200g făină
- un vârf de cuțit de sare
- o lingură de esență de vanilie
- o tavă de ceramică de 20 x 30 cm
Preparare:
- separați albușurile de gălbenușuri
- într-o oală potrivită bateți gălbenușurile cu zahăr și adăugați făina
- puneți laptele și vanilia
- puneți oala la foc mediu și amestecați până când fierbe
- luați oala de pe foc
- bateți albușurile spumă (cu un vârf de cuțit de sare)
- puneți albușurile în oală și omogenizați amestecul
- scoateți aluatul de foitaj din frigider
- întindeți două foi de mărimea tăvii de cremșnit
- înțepați foile cu furculița și coaceți-le separat, la 200 de grade pentru 18 minute
Preparare:
- așteptați ca foile să se răcească și crema să fie călduță
- puneți o foaie coaptă pe fundul tăvii de cremșnit
- puneți umplutura
- puneți cealaltă foaie
- pudrați cu zahăr pudră
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu