vineri, 12 ianuarie 2018

Cremșnit

Ingrediente:
  • 600g aluat de foitaj
  • un litru de lapte
  • 8 ouă
  • 200g zahăr
  • 200g făină
  • un vârf de cuțit de sare
  • o lingură de esență de vanilie
  • o tavă de ceramică de 20 x 30 cm
Preparare:
  • separați albușurile de gălbenușuri
  • într-o oală potrivită bateți gălbenușurile cu zahăr și adăugați făina
  • puneți laptele și vanilia
  • puneți oala la foc mediu și amestecați până când fierbe
  • luați oala de pe foc
  • bateți albușurile spumă (cu un vârf de cuțit de sare)
  • puneți albușurile în oală și omogenizați amestecul
  • scoateți aluatul de foitaj din frigider
  •  întindeți două foi de mărimea tăvii de cremșnit
  • înțepați foile cu furculița și coaceți-le separat, la 200 de grade pentru 18 minute
Preparare:
  • așteptați ca foile să se răcească și crema să fie călduță
  • puneți o foaie coaptă pe fundul tăvii de cremșnit
  • puneți umplutura
  • puneți cealaltă foaie
  • pudrați cu zahăr pudră
Poftă bună!



Niciun comentariu: