Cum aperitivul de brânză e prea ușor de făcut, am găsit altă rețetă.
Ingrediente:
- 4 păstrăvi (1kg)
- 750g cartofi
- 400g roșii cubulețe în bulion (cu tot cu bulionul)
- un morcov (măricel), un ardei
- 4 căței mari de usturoi
- 7 linguri de ulei
- 3 lingurițe de amestec de cimbru, mentă și oregano
- câte un vârf de cuțit de: ardei iute, ghimbir, coriandru, chimion, piper, scorțișoară (toate măcinate)
- o linguriță de sare
- 250ml apă
- se curăță cartofii, se taie cubulețe și se pun la fiert
- se zdrobește usturoiul pe fundul de lemn și se taie mărunt
- se deschide cutia de conservă cu roșii cubulețe în bulion
- se pune păstrăvul, sărat și piperat, într-o tavă de ceramică, la cuptor (raftul al treilea de jos, 200 de grade grătar termic) pentru 25 de minute
- într-o oală potrivită se încinge uleiul
- se adaugă ghimbirul, usturoiul și ardeiul iute și se amestecă
- după 30 de secunde se adaugă roșiile (cu tot cu bulion)
- se lasă pe foc 5 minute, amestecând din când în când
- se închide focul de sub cartofi (ar trebui să fie deja gata) și se scurg de apă
- în oala cu ulei se adaugă toate celelalte condimente (fără sare) și se înmulțește amestecul cu 50ml de apă (de la cartofi) și se pune sarea
- se adaugă cartofii și se amestecă ușor
- se fierbe la foc mic, 5 minute, acoperit
- se pune totul în tava cu păstrăv
- se mai lasă la cuptor 8 minute
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu