duminică, 21 ianuarie 2018

Bănuți cu gem

Ingrediente sunt aceleași ca pentru prăjitura grilă cu gem, doar finisarea e altfel. Deci, la treabă!

Ingrediente:
  • 250 de grame de faina
  • 130 de grame de unt
  • 50 de grame de migdale (sau miez de nucă)
  • un ou mare
  • 100 de grame de zahar
  • coaja de la o lămâie
  • un plic de zahăr vanilat
  • un praf de sare
  • 150g de gem la alegere (am folosit de căpșuni)
Pregătire:
  • zdrobiți migdalele/nucile într-o piuă
  • puneți făina, migdalele/nucile, zahărul, coaja de lămâie, zaharul vanilat și sarea într-un bol
  • adăugați untul tăiat bucățele
  • amestecați până când amestecul are un aspect nisipos
  • adăugați oul și frământați rapid până când obțineți o compoziție omogenă (mai puneți făină dacă este prea moale)
  • formați o bilă și puneți-o la frigider pentru o oră
Preparare:
  • puneți hârtie de copt în tava pentru cuptor
  • întindeți aluatul într-o foaie de 5mm grosime (nu uitați să presărați făină pe blatul de lucru)
  • tăiați, cu ajutorul unui pahar, rondele de aluat
  • decupați, cu ajutorul unui păhăruț de țuică, un cerc la jumătate din rondele
  • lipiți o rondea cu una decupată
  • puneți o linguriță de gem
  • puneți prăjiturelele în tava de copt
  • coaceți 40 de minute la 175 de grade
Poftă bună! (Sunt foarte bune cu un pahar de lapte. Sau cu un păhăruț de vișinată.)



Niciun comentariu: