Ingrediente:
- 250 de grame de faina
- 130 de grame de unt
- 50 de grame de migdale (sau miez de nucă)
- un ou mare
- 100 de grame de zahar
- coaja de la o lămâie
- un plic de zahăr vanilat
- un praf de sare
- 150g de gem la alegere (am folosit de căpșuni)
- zdrobiți migdalele/nucile într-o piuă
- puneți făina, migdalele/nucile, zahărul, coaja de lămâie, zaharul vanilat și sarea într-un bol
- adăugați untul tăiat bucățele
- amestecați până când amestecul are un aspect nisipos
- adăugați oul și frământați rapid până când obțineți o compoziție omogenă (mai puneți făină dacă este prea moale)
- formați o bilă și puneți-o la frigider pentru o oră
- puneți hârtie de copt în tava pentru cuptor
- întindeți aluatul într-o foaie de 5mm grosime (nu uitați să presărați făină pe blatul de lucru)
- tăiați, cu ajutorul unui pahar, rondele de aluat
- decupați, cu ajutorul unui păhăruț de țuică, un cerc la jumătate din rondele
- lipiți o rondea cu una decupată
- puneți o linguriță de gem
- puneți prăjiturelele în tava de copt
- coaceți 40 de minute la 175 de grade
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu