Ingrediente:
- 3 bucăți de piept de rață (500g), cu piele
- un păhărel (50ml) de coniac
- 3 portocale
- 3 linguri de sos de soia
- 2 linguri de miere
- sare, piper, coriandru
Pregătire:
- scoate rața din frigider și las-o să ajungă la temperatura camerei
- crestează pielea
- pune sare, piper, coriandru
- stoarce portocalele și scoate sâmburii din suc
Preparare:
- pune rața într-o tigaie rece, cu pielea în jos
- pune tigaia pe foc mic
- când pielea devine crocantă, întoarce rața pe partea cealaltă
- las-o încă 10 minute, la foc mic
- între timp preîncălzește cuptorul cu o tavă cu hârtie de copt pe ea
- așează pieptul de rață în tavă cu pielea în jos
- lasă tava la cuptor, pe ventilație, la 200 de grade, 8 minute
- trece cuptorul pe grătar termic pentru încă 5 minute
- pregătește sosul cât timp rața este la cuptor: pune un păhăruț de coniac peste grăsimea din tigaie, amestecă și adăugă sosul de soia după 15 secunde și sucul de portocale după alte 15 secunde; lasă la foc mic 10 minute, adaugă mierea, amestecă și sosul e gata
- taie pieptul în rondele de 1cm, pune-l pe farfurie și stropește-l cu sos
Poftă bună! (Garnitura, la alegere. Noi am făcut piure de mazăre.)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu