duminică, 7 ianuarie 2018

Piept de rață cu sos de portocale

Ingrediente:
  • 3 bucăți de piept de rață (500g), cu piele
  • un păhărel (50ml) de coniac
  • 3 portocale
  • 3 linguri de sos de soia
  • 2 linguri de miere
  • sare, piper, coriandru
Pregătire:
  • scoate rața din frigider și las-o să ajungă la temperatura camerei
  • crestează pielea
  • pune sare, piper, coriandru
  • stoarce portocalele și scoate sâmburii din suc
Preparare:
  • pune rața într-o tigaie rece, cu pielea în jos
  • pune tigaia pe foc mic
  • când pielea devine crocantă, întoarce rața pe partea cealaltă
  • las-o încă 10 minute, la foc mic
  • între timp preîncălzește cuptorul cu o tavă cu hârtie de copt pe ea
  • așează pieptul de rață în tavă cu pielea în jos
  • lasă tava la cuptor, pe ventilație, la 200 de grade, 8 minute
  • trece cuptorul pe grătar termic pentru încă 5 minute
  • pregătește sosul cât timp rața este la cuptor: pune un păhăruț de coniac peste grăsimea din tigaie, amestecă și adăugă sosul de soia după 15 secunde și sucul de portocale după alte 15 secunde; lasă la foc mic 10 minute, adaugă mierea, amestecă și sosul e gata
  • taie pieptul în rondele de 1cm, pune-l pe farfurie și stropește-l cu sos
Poftă bună! (Garnitura, la alegere. Noi am făcut piure de mazăre.)



Niciun comentariu: