marți, 14 august 2018

Chifteluțe cu soia


Piureul rămas după strecurarea laptelui de soia pate fi folosit într-o rețetă de chifteluțe vegetale. Pentru astăzi am ales:

Ingrediente:
  • piure de soia
  • doi dovlecei măricei
  • un morcov, o ceapă
  • o legătură de mărar
  • 2 linguri de semințe quinoa
  • ulei presat la rece
  • sare, piper, coriandru, alte condimente după gust
Pregătire:
  • se dau dovleceii pe răzătoarea mare și morcovii, pe răzătoarea mică
  • se stoarce bine, în mână, compoziția obținută
  • se taie ceapa mărunt și se toacă mărarul
  • se adaugă celelalte ingrediente şi condimentele
  • se omogenizează bine totul
Preparare:
  • se dă drumul la cuptor, la 180 de grade
  • se pune hârtie de copt pe tava de cuptor
  • se formează, în mână, chifteluțe de mărimea unei mingi de ping-pong
  • se lasă tava la cuptor pentru 50 de minute
  • se scot din cuptor și se stropesc cu ulei
POFTĂ BUNĂ!



Niciun comentariu: