duminică, 12 august 2018

Conopidă cu roșii cherry


Pornind de la o rețetă mai veche, cu un pic de imaginație și o altă prezentare, obții ceva cu totul nou (și parcă mai apetisant). Deci:

Ingrediente:
  • o conopidă (900g)
  • 100g roșii cherry (roșii și galbene)
  • 2 cepe
  • 2 ouă
  • 2 linguri de semințe de cânepă
  • 7 căței de usturoi
  • 50g de cașcaval
  • sare, piper, coriandru, boia iute, oregano, alte condimente după gust
Pregătire:
  • se dă conopida (fără degete) pe răzătoarea mare (un robot de bucătărie e ideal!)
  • se toacă ceapa și usturoiul
  • se dă cașcavalul pe răzătoarea mică (tot fără degete)
  • se spală ouăle, se sparg și se bat
  • se taie roșiile pe jumătate
Preparare:
  • se dă drumul la cuptor, la 180 de grade
  • într-un bol se amestecă toate ingredientele (fără ceapă, roșii și cașcaval)
  • se pune hârtie de copt pe tava de cuptor
  • se întinde amestecul în tavă într-un strat omogen
  • se pun deasupra: cașcavalul, roșiile și ceapa tocată (într-un strat cât mai omogen)
  • se lasă tava la cuptor pentru 40 de minute
  • se face ordine în bucătărie
  • relaxează-te până conopida e gata
POFTĂ BUNĂ! (Tăiată în bucăți, se poate servi cu bere rece în loc de pizza.)

Sfat: Mai ales vara, e posibil ca unul din ouăle pentru rețetă să fie stricat. Așa că nu le sparge în bolul cu toate ingredientele, ci, fiecare, într-o ceașcă.



Niciun comentariu: