Pornind de la o rețetă mai veche, cu un pic de imaginație și o altă prezentare, obții ceva cu totul nou (și parcă mai apetisant). Deci:
Ingrediente:
- o conopidă (900g)
- 100g roșii cherry (roșii și galbene)
- 2 cepe
- 2 ouă
- 2 linguri de semințe de cânepă
- 7 căței de usturoi
- 50g de cașcaval
- sare, piper, coriandru, boia iute, oregano, alte condimente după gust
- se dă conopida (fără degete) pe răzătoarea mare (un robot de bucătărie e ideal!)
- se toacă ceapa și usturoiul
- se dă cașcavalul pe răzătoarea mică (tot fără degete)
- se spală ouăle, se sparg și se bat
- se taie roșiile pe jumătate
- se dă drumul la cuptor, la 180 de grade
- într-un bol se amestecă toate ingredientele (fără ceapă, roșii și cașcaval)
- se pune hârtie de copt pe tava de cuptor
- se întinde amestecul în tavă într-un strat omogen
- se pun deasupra: cașcavalul, roșiile și ceapa tocată (într-un strat cât mai omogen)
- se lasă tava la cuptor pentru 40 de minute
- se face ordine în bucătărie
- relaxează-te până conopida e gata
Sfat: Mai ales vara, e posibil ca unul din ouăle pentru rețetă să fie stricat. Așa că nu le sparge în bolul cu toate ingredientele, ci, fiecare, într-o ceașcă.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu