Ingrediente:
- 800g aluat de foitaj (preparat în casă sau luat din magazin)
- 3 ouă
- 350g frișcă lichidă
- 80g făină
- 2 plicuri zahăr vanilat
- un vârf de cuțit de scorțișoară măcinată
- tavă pentru 12 brioșe
- întinde foaia de aluat (la o grosime de 3-4mm) și decupează, cu un pahar, rondele de mărimea formelor de brioșe
- pune aluatul în tava de brioșe și las-o la frigider 5 minute
- bate albușurile spumă
- adaugă gălbenușurile și toate celelalte ingrediente
- omogenizează amestecul (mixează până se topește zahărul)
- pune tava cu aluat, pentru 10 minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade
- scoate tava și umple formele cu amestecul preparat
- pune tava la cuptor pentru 25 minute
PS: Brioșele astfel preparate au fost gustoase, dar poza din calendar nu semăna de loc cu ce a ieșit. Așa că am căutat pe internet și am avut surpriza unei rețete un pic altfel!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu