joi, 30 august 2018

Pastel Belem

Am găsit, într-un calendar, următorul desert portughez.

Ingrediente:
  • 800g aluat de foitaj (preparat în casă sau luat din magazin)
  • 3 ouă
  • 350g frișcă lichidă
  • 80g făină
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • un vârf de cuțit de scorțișoară măcinată
  • tavă pentru 12 brioșe
Pregătire:
  • întinde foaia de aluat (la o grosime de 3-4mm) și decupează, cu un pahar, rondele de mărimea formelor de brioșe
  • pune aluatul în tava de brioșe și las-o la frigider 5 minute
  • bate albușurile spumă
  • adaugă gălbenușurile și toate celelalte ingrediente
  • omogenizează amestecul (mixează până se topește zahărul)
Preparare:
  • pune tava cu aluat, pentru 10 minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade
  • scoate tava și umple formele cu amestecul preparat
  • pune tava la cuptor pentru 25 minute
Poftă bună!

PS: Brioșele astfel preparate au fost gustoase, dar poza din calendar nu semăna de loc cu ce a ieșit. Așa că am căutat pe internet și am avut surpriza unei rețete un pic altfel!


Niciun comentariu: