Tiramisu
Ingrediente:
- 200ml cafea tare (ce înseamnă tare, depinde de fiecare: eu o prepar din 3 lingurițe cu vârf - de cafea, evident)
- 40ml coniac
- 4 ouă
- 50g zahăr
- 500g mascarpone
- 150g pișcoturi
- 3 linguri cacao
Pregătire:
- se face cafeaua și se lasă la răcit
- se amestecă coniacul în cafea
- se separă gălbenușurile de albușuri
- se mixează gălbenușurile cu zahărul
- se amestecă brânza mascarpone cu crema de gălbenușuri
- se bat albușurile spumă
- se adaugă peste crema de mascarpone şi se amestecă
Preparare:
- se pune un strat de pișcoturi pe fundul tăvii alese pentru prepararea prăjiturii
- se stropesc cu jumătate din cafeaua cu coniac (eu folosesc o pensulă)
- se întinde jumătate din crema de mascarpone
- se adaugă încă un strat de pișcoturi și se însiropează
- se întinde restul de cremă
- se pudrează cu cacao
- se lasă la frigider cel puțin 3 ore
Să aveți poftă!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu