sâmbătă, 18 august 2018

Tiramisu

Ingrediente:
  • 200ml cafea tare (ce înseamnă tare, depinde de fiecare: eu o prepar din 3 lingurițe cu vârf - de cafea, evident) 
  • 40ml coniac
  • 4 ouă
  • 50g zahăr
  • 500g mascarpone
  • 150g pișcoturi
  • 3 linguri cacao
Pregătire:
  • se face cafeaua și se lasă la răcit
  • se amestecă coniacul în cafea
  • se separă gălbenușurile de albușuri
  • se mixează gălbenușurile cu zahărul
  • se amestecă brânza mascarpone cu crema de gălbenușuri
  • se bat albușurile spumă
  • se adaugă peste crema de mascarpone şi se amestecă
Preparare:
  • se pune un strat de pișcoturi pe fundul tăvii alese pentru prepararea prăjiturii
  • se stropesc cu jumătate din cafeaua cu coniac (eu folosesc o pensulă)
  • se întinde jumătate din crema de mascarpone
  • se adaugă încă un strat de pișcoturi și se însiropează
  • se întinde restul de cremă
  • se pudrează cu cacao
  • se lasă la frigider cel puțin 3 ore
Să aveți poftă!



Niciun comentariu: