sâmbătă, 22 septembrie 2018

vineri, 21 septembrie 2018

Vinete la cuptor

Frumusețea preparării la cuptor este că, pornind de la un același ingredient principal, poți ajunge la rezultate diferite. Așa că, față de data trecută, am tăiat vinetele pe jumătate, apoi de-a lungul, în fâșii de jumătate de centimetru (fără să le desprind de cotor). Le-am împănat cu felii de roșii și brânză și le-am asezonat cu mirodeniile secrete (orice rețetă, pentru a crește curiozitatea și a potența gustul, are nevoie de ingrediente secrete).  Le-am pus la cuptor, la 180 de grade pentru 50 de minute, și le-am stropit cu un strop de ulei când au fost gata. Poftă bună!




luni, 17 septembrie 2018

Chec cu stafide

Ingrediente:
  • 3 oua
  • 200g faină
  • 100g zahăr
  • 100ml lapte
  • 200g stafide
  • 100g unt
  • un plic praf de copt
  • un plic zahăr vanilat
  • un vârf de cuțit de sare
Pregătire:
  • găsește tava de copt și clătește-o de praf
  • pune stafidele la înmuiat în lapte
  • topește untul şi închide focul
  • separă albușurile de gălbenușuri (după ce ai spălat ouăle înainte de a le sparge)
  • bate gălbenușurile cu zahărul
  • bate albușurile spumă, adaugă sarea
  • presară praful de copt și zahărul peste făină
  • pune făina și untul peste gălbenușuri amestecând ușor cu un tel
  • pune stafidele cu laptele şi amestecă până obții o compoziție omogenă
  • adaugă albușurile amestecând ușor
  • verifică că nu ai uitat niciun ingredient
Preparare:
  • pune hârtie de copt în tavă clătită de praf
  • toarnă compoziția
  • pune tava în cuptorul încălzit la 175 de grade pentru 60 de minute.
Pofta buna!



sâmbătă, 15 septembrie 2018

Ardei iute

Ardeiul iute dă o savoare specială mâncărurilor. Cea mai simplă metodă de a-l păstra pentru mai mult timp este de a-l usca: când e piața plină, iei cât vrei, îl prinzi pe o ață și îl pui la uscat în colțul bucătăriei (sau unde-i găsești loc). După două săptămâni e tocmai bun de transformat  în fulgi cu ajutorul unei râșnițe de mare viteză.

Folosește-l cu plăcere!



vineri, 14 septembrie 2018

Bread & Spices


AdresaBucurești, Șos. Pipera nr. 4
GPSN44,479265 E 26,094597
webhttps://breadandspices.ro/
MeniuPâine, prăjituri pufoase şi mâncare pregătită cu dragoste

Stația de metrou Aurel Vlaicu se umple dimineața cu sutele de corporatiști care lucrează în impersonalele birouri din imensele clădiri din zonă. Seara stația este iar arhiplină, iar la prânz exodul este spre locurile în care se poate mânca.

În apropiere, dar oarecum în afara zonei de acoperire a flămânzilor majoritari, am găsit o brutărie artizanală. Aici, un meniu gustos de prânz este 30 de lei. (Eu am avut norocul unei supe de roșii și a unui piept de pui cu salată.)

Rămâne să încerc și pâinea.



joi, 13 septembrie 2018

Cremvuști și aluat

Ingrediente:
  • 600g aluat de foitaj (preparat în casă sau luat din magazin)
  • 3 ouă
  • 200g cremvuști
  • mirodenii după gustul fiecăruia
  • tavă pentru 12 brioșe
Pregătire:
  • întinde foaia de aluat (la o grosime de 3-4mm) și decupează, cu un pahar, rondele de mărimea formelor de brioșe
  • pune aluatul în tava de brioșe și las-o la frigider 5 minute
  • taie cremvuștii
  • spală ouăle și sparge-le
  • bate albușurile spumă
  • adaugă gălbenușurile și toate celelalte ingrediente
  • omogenizează amestecul
Preparare:
  • scoate tava din frigider și umple formele cu amestecul preparat
  • pune tava la cuptor pentru 25 minute, la 180 de grade
Poftă bună!



marți, 11 septembrie 2018

Creveți cu legume

O rețetă în 9 pași (nu toți foarte simpli, dar nici complicați):
  1. Se fac creveți la grătar
  2. Se alege o pungă de 400g de amestec de legume congelate
  3. Se trag  legumele în unt
  4. Se adaugă creveții
  5. Se mai lasă pe foc 5 minute, asezonându-se după gust
  6. Se stinge focul și se pun 2 linguri de ulei
  7. Se lasă totul acoperit, cel puțin 5 minute, ca să se amestece aromele
  8. Se servesc cu sos de soia (și un pahar de vin alb, rece)
  9. Poftă bună!