Un început promițător: o cană de cafea cu chec de migdale!
sâmbătă, 22 septembrie 2018
vineri, 21 septembrie 2018
Vinete la cuptor
miercuri, 19 septembrie 2018
marți, 18 septembrie 2018
luni, 17 septembrie 2018
Chec cu stafide
- 3 oua
- 200g faină
- 100g zahăr
- 100ml lapte
- 200g stafide
- 100g unt
- un plic praf de copt
- un plic zahăr vanilat
- un vârf de cuțit de sare
- găsește tava de copt și clătește-o de praf
- pune stafidele la înmuiat în lapte
- topește untul şi închide focul
- separă albușurile de gălbenușuri (după ce ai spălat ouăle înainte de a le sparge)
- bate gălbenușurile cu zahărul
- bate albușurile spumă, adaugă sarea
- presară praful de copt și zahărul peste făină
- pune făina și untul peste gălbenușuri amestecând ușor cu un tel
- pune stafidele cu laptele şi amestecă până obții o compoziție omogenă
- adaugă albușurile amestecând ușor
- verifică că nu ai uitat niciun ingredient
- pune hârtie de copt în tavă clătită de praf
- toarnă compoziția
- pune tava în cuptorul încălzit la 175 de grade pentru 60 de minute.
sâmbătă, 15 septembrie 2018
Ardei iute
Folosește-l cu plăcere!
vineri, 14 septembrie 2018
Bread & Spices

Adresa | București, Șos. Pipera nr. 4 |
GPS | N44,479265 E 26,094597 |
web | https://breadandspices.ro/ |
Meniu | Pâine, prăjituri pufoase şi mâncare pregătită cu dragoste |
Stația de metrou Aurel Vlaicu se umple dimineața cu sutele de corporatiști care lucrează în impersonalele birouri din imensele clădiri din zonă. Seara stația este iar arhiplină, iar la prânz exodul este spre locurile în care se poate mânca.
În apropiere, dar oarecum în afara zonei de acoperire a flămânzilor majoritari, am găsit o brutărie artizanală. Aici, un meniu gustos de prânz este 30 de lei. (Eu am avut norocul unei supe de roșii și a unui piept de pui cu salată.)
Rămâne să încerc și pâinea.
joi, 13 septembrie 2018
Cremvuști și aluat
- 600g aluat de foitaj (preparat în casă sau luat din magazin)
- 3 ouă
- 200g cremvuști
- mirodenii după gustul fiecăruia
- tavă pentru 12 brioșe
- întinde foaia de aluat (la o grosime de 3-4mm) și decupează, cu un pahar, rondele de mărimea formelor de brioșe
- pune aluatul în tava de brioșe și las-o la frigider 5 minute
- taie cremvuștii
- spală ouăle și sparge-le
- bate albușurile spumă
- adaugă gălbenușurile și toate celelalte ingrediente
- omogenizează amestecul
- scoate tava din frigider și umple formele cu amestecul preparat
- pune tava la cuptor pentru 25 minute, la 180 de grade
miercuri, 12 septembrie 2018
Inspirație: Nelu
marți, 11 septembrie 2018
Creveți cu legume
- Se fac creveți la grătar
- Se alege o pungă de 400g de amestec de legume congelate
- Se trag legumele în unt
- Se adaugă creveții
- Se mai lasă pe foc 5 minute, asezonându-se după gust
- Se stinge focul și se pun 2 linguri de ulei
- Se lasă totul acoperit, cel puțin 5 minute, ca să se amestece aromele
- Se servesc cu sos de soia (și un pahar de vin alb, rece)
- Poftă bună!
Abonați-vă la:
Postări (Atom)