luni, 11 februarie 2019

La Mama

Mama pune întotdeauna foarte bun în mâncare. Mama nu se supără că mănânc mult. Întotdeauna la mama mă simt bine. Pentru că este altceva.

Primul restaurant l-am descoperit cu ceva ani în urmă, când, în vacanțele de vară, eram atrași de restaurantele cu mâncare de a noastră. (Și tot de atunci, ca reper pentru restaurant, ne-au rămas în minte papanașii.)

Între timp, în București au apărut mai multe locații. Astăzi am optat pentru centru.

AdresaBd. Regina Elisabeta 11-13
web https://www.lamama.ro/
Meniuca la mama

Am luat:
6 mititei la grătar 36,00 lei
Cartofi cu rozmarin 8,00 lei
Salată de varză albă 8,00 lei
Papanași cu smântână și dulceață 17,00 lei
Apă minerală Bucovina (750ml) 12,00 lei



duminică, 20 ianuarie 2019

Mere rapide

Din aluat de foitaj și mere tăiate în felii subțiri se poate face rapid un desert ușor:
  • întinde aluatul
  • taie-l în dreptunghiuri
  • pune câteva felii de măr
  • presară zahăr și scorțișoară
  • trage aluatul peste mere (pe margini)
  • unge cu ou
  • pune la cuptor la 180 de grade pentru 25 de minute
Prepară ceaiul preferat și micul dejun este gata!



joi, 10 ianuarie 2019

Savarine

Ingrediente:
  • 250g făină albă
  • 150ml lapte cald
  • 5g drojdie uscată
  • 50g zahar tos
  • 2 ouă
  • 30ml ulei
  • un praf de sare
  • un litru ceai aromat de fructe
  • 40ml rom (sau o lingură de esență)
  • câteva lingurițe din dulceața preferată
  • 500g frișcă
Pregătire:
  • se frământă un prim aluat cu 200g de făină, lapte, drojdie și o lingură de zahăr
  • se lasă la dospit pentru jumătate de oră
  • se bat ouăle cu zahărul și se adaugă sarea, făina și uleiul
  • se amestecă cele două aluaturi și se mai lasă la dospit 30 de minute
  • se prepară ceaiul de fructe și se drege cu rom
Preparare:
  • se pune aluatul în forme de brioșe și se lasă la odihnit pentru 10 minute
  • se coc la 180 de grade, 20 de minute
  • se taie și se însiropează
  • se umplu cu frișcă și se pune un pic de dulceață deasupra
Poftă bună!

PS: De ce nu sunt finalizate savarinele din fotografie? Simplu: am vrut să fac frișca din smântână și nu mi-a ieșit. Au fost gustoase, dar, cu umplutură, cam inestetice.



marți, 8 ianuarie 2019

Beciul răcoros


Ceptura: Rose demisec

Ceptura: Sauvignon blanc demisec

Crama Mileştii Mici

Dealu Mare: Budureasca, Rose demisec

Jidvei Roze, demidulce

Odobeşti: Sigillum Moldavie, pinot noir demidulce

Oprişor: Măiastru roz

Portugalia: Mateus, roze

Purcari: Rara Neagră, sec

Recaş: Schwaben Wein, merlot roșu demisec

Tohani: Sânge de Taur, roşu dulce



duminică, 6 ianuarie 2019

Plăcintă cu spanac


A fost iar o zi de ordine prin frigider. Au ieșit la iveală, uitate:
  • spanac congelat
  • aluat de foitaj
  • 4 căței de usturoi
  • telemea veche de vacă
Am adăugat:
  • două ouă
  • condimente după gust
A ieșit o plăcintă cu spanac.

Poftă bună!



marți, 1 ianuarie 2019

Sfârșit și început de an


Roșii și cașcaval

Cârnăciori în foietaj

Salată de sfeclă cu pește afumat

Cordon bleu

Dovlecei la cuptor

Cheese cake

Numărul Unu cocktail

Demisec de Ceptura

Ceva bule



miercuri, 26 decembrie 2018

Meniu simplu de Crăciun

Dacă anul trecut am petrecut ceva timp în bucătărie, anul acesta a fost mai ușor:


Pomana porcului

Salată de beouf

Borş de sfeclă

Ceafă de porc la grătar

Fasole verde

Orez cu legume

Tiramisu

Limonadă de casă

Ţuică de Arad

Roşu de struguri

Pentru a doua zi