luni, 18 februarie 2019
luni, 11 februarie 2019
La Mama

Primul restaurant l-am descoperit cu ceva ani în urmă, când, în vacanțele de vară, eram atrași de restaurantele cu mâncare de a noastră. (Și tot de atunci, ca reper pentru restaurant, ne-au rămas în minte papanașii.)
Între timp, în București au apărut mai multe locații. Astăzi am optat pentru centru.
Adresa | Bd. Regina Elisabeta 11-13 |
web | https://www.lamama.ro/ |
Meniu | ca la mama |
Am luat:
6 mititei la grătar | 36,00 lei | ||
Cartofi cu rozmarin | 8,00 lei | ||
Salată de varză albă | 8,00 lei | ||
Papanași cu smântână și dulceață | 17,00 lei | ||
Apă minerală Bucovina (750ml) | 12,00 lei |
duminică, 20 ianuarie 2019
Mere rapide
- întinde aluatul
- taie-l în dreptunghiuri
- pune câteva felii de măr
- presară zahăr și scorțișoară
- trage aluatul peste mere (pe margini)
- unge cu ou
- pune la cuptor la 180 de grade pentru 25 de minute
marți, 15 ianuarie 2019
joi, 10 ianuarie 2019
Savarine
- 250g făină albă
- 150ml lapte cald
- 5g drojdie uscată
- 50g zahar tos
- 2 ouă
- 30ml ulei
- un praf de sare
- un litru ceai aromat de fructe
- 40ml rom (sau o lingură de esență)
- câteva lingurițe din dulceața preferată
- 500g frișcă
- se frământă un prim aluat cu 200g de făină, lapte, drojdie și o lingură de zahăr
- se lasă la dospit pentru jumătate de oră
- se bat ouăle cu zahărul și se adaugă sarea, făina și uleiul
- se amestecă cele două aluaturi și se mai lasă la dospit 30 de minute
- se prepară ceaiul de fructe și se drege cu rom
- se pune aluatul în forme de brioșe și se lasă la odihnit pentru 10 minute
- se coc la 180 de grade, 20 de minute
- se taie și se însiropează
- se umplu cu frișcă și se pune un pic de dulceață deasupra
PS: De ce nu sunt finalizate savarinele din fotografie? Simplu: am vrut să fac frișca din smântână și nu mi-a ieșit. Au fost gustoase, dar, cu umplutură, cam inestetice.
marți, 8 ianuarie 2019
Beciul răcoros
Ceptura: Rose demisec |
Ceptura: Sauvignon blanc demisec |
Crama Mileştii Mici |
![]() Dealu Mare: Budureasca, Rose demisec |
Jidvei Roze, demidulce |
Odobeşti: Sigillum Moldavie, pinot noir demidulce |
Oprişor: Măiastru roz |
Portugalia: Mateus, roze |
Purcari: Rara Neagră, sec |
Recaş: Schwaben Wein, merlot roșu demisec |
Tohani: Sânge de Taur, roşu dulce |
duminică, 6 ianuarie 2019
Plăcintă cu spanac
marți, 1 ianuarie 2019
Sfârșit și început de an
Roșii și cașcaval | Cârnăciori în foietaj | Salată de sfeclă cu pește afumat |
Cordon bleu | Dovlecei la cuptor | Cheese cake |
Numărul Unu cocktail | Demisec de Ceptura | Ceva bule |
miercuri, 26 decembrie 2018
Meniu simplu de Crăciun
Dacă anul trecut am petrecut ceva timp în bucătărie, anul acesta a fost mai ușor:
Pomana porcului |
Salată de beouf |
Borş de sfeclă |
Ceafă de porc la grătar |
Fasole verde |
Orez cu legume |
Tiramisu |
Limonadă de casă |
Ţuică de Arad |
Roşu de struguri |
Pentru a doua zi |
marți, 25 decembrie 2018
Abonați-vă la:
Postări (Atom)